Fertőd a Hanságtól délre fekvő országos hírű község. Itt található Magyarország egyik legszebb barokk kastély együttese, mely muemléki és kultúrtörténeti szempontból egyaránt kiemelkedő. Fertőd és környéke látnivalóit, 2001. óta a "világörökség" részévé nyilvánították. Fertődi kastély Gyönyörködjön a tájban, csodálja meg történelmi emlékeit, és kikapcsolódásként ismerje meg a táj gasztronómiáját.

Esterházy-kastély Építtetője Esterházy Miklós herceg, császári tábornagy volt. Barokk stílusban épült 1764-1766-ban. Vendégeskedett itt sok más mellett, Mária Terézia és II. József is. A kastély fekvése és a díszparkja Versailles-t idézi, az építmények pedig a schönbrunni kastélyt. Gyönyörű a kovácsoltvas hármas kapu, amely a kastély udvarába vezet. A díszpark U alakban öleli körül az épületegyüttest, közepén szökokút áll. A kastély déli oldalán terül el a 230 hektár kiterjedésű park. Esterházy-kastély A második világháborúban a kastély és berendezése is súlyosan megrongálódott. 126 szoba helyreállítása folyamatosan történik. Az épület értékesebb részeit már restaurálták.

Muzsikaház A XVIII. században épült, barokk stílusban. Az Esterházy-család által alkalmazott Joseph Haydn (1732-1809), a zenetörténet utolsó udvari zeneszerzője közel két évtizedes - munkásságának nagyon értékes - korszakát töltötte az egykori Eszterházán a Muzsikaház lakójaként. Római katolikus Szent Kereszt-templom 1984-1986 között épült modern templom. Tervezője: Szabó István építész volt. A templom oltárképe, az Esterházy Golgota, Udvari Erzsébet festőmuvész alkotása.

1
2
3Cím: 9330 Kapuvár, Szigethy Attila u. 9.
Tel.: 0696-241-359